SON DAKİKA
Hava Durumu

Anadolu'nun tüm renkleri Bursa'da!

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenecek 'Bursa Anadolu Günleri' başladı. 9 Ekim Pazar gününe kadar Anadolu'nun tüm renkleri Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Bursalılarla buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2022 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2022 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursainternetgazetesi.com
Anadolu'nun tüm renkleri Bursa'da!

Bursa’daki 35 hemşeri derneğini tek çatı altında toplayan BİLDEF, kültürlerin buluştuğu dev bir organizasyona daha imza atıyor. Bugün başlayan 5. Bursa Anadolu Günleri etkinliği çerçevesinde şehirde adeta kültür, tarih ve birliktelik rüzgarı esecek. 9 Ekim Pazar gününe kadar kapılarını vatandaşlara açacak olan etkinlikte kurulan 132 stantta 32 il, yöresel değerlerini sergileyecek. Merinos AKKM Fuaye Alanı'nda gerçekleştirilecek olan etkinliğe gelen vatandaşlar,  Anadolu’nun tarihi ve kültürel zenginliğiyle yöresel bir yolculuğa çıkacak. Organizasyonda yer alan şehirler; el sanatlarını, yöresel lezzetlerini, müzik ve folklorik zenginliklerini sergileyecek.

GENEL BAŞKAN ALP: 'TİCARİ AMAÇ GÜTMÜYORUZ'

5. Bursa Anadolu Günleri'nin tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen BİLDEF Genel Başkanı Ramazan Alp, 5 gün sürecek dev organizasyon çerçevesinde Bursa'da yaklaşık 2 bin konuğu ağırlayacaklarını ifade etti. Genel Başkan Alp yaptığı açıklamanın devamında, “BİLDEF olarak ülkemizin farklı kültürlerini bir araya getiren en önemli oluşumlardan biriyiz. Bu yıl 5'incisini düzenlediğimiz organizasyonla; geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Anadolu’nun tüm değerlerini, Bursa’ya getirmek ve tanıtmayı amaçlıyoruz. 5 gün boyunca Anadolu'muzun kültürel değerleri, tarihi zenginlikleri, el sanatları, yöresel lezzetleri fuaye alanında yer alacak. BİLDEF olarak kar amacı gözetmiyoruz. Organizasyonumuz sadece kültürel bir etkinlik olacak. Asla ve asla ticari olmayacak. Böyle organizasyonların hazırlık aşaması son derece yorucu oluyor. Ancak bizler dernek başkanları olarak böyle önemli bir buluşmaya vesile olduğumuz için çok mutluyuz. 5. Bursa Anadolu Günleri'ne 17 ilin belediyesi ve valiliği tarafından katılım olacak. 15 il ise yöresel değerleriyle organizasyonda yer alacak. Yani toplam 32 ilimiz 5 gün boyunca Bursalılarla buluşacak. Ayrıca bu sene Hakkari'nin onur konuğumuz olacağını belirtmek istiyorum. Yıllarca adı terör olaylarıyla anılan bu şehrimizin ilk defa Bursa’da bir etkinliğe katılacak olması son derece önemli. Hakkari’yi, Bursa’da vatandaşlarımıza daha yakından tanıtmak istedik. Bu vesileyle BİLDEF olarak asıl amacımızın tüm şehirlerimiz arasındaki kardeşliği pekiştirmek olduğunu ifade etmek isterim" diye konuştu.

BİLDEF başkan yardımcıları Ali Bozkurt ve Hüseyin Görgülü de basın toplantısında verdikleri bilgilerin ardından tüm vatandaşları kültürlerin bir arada olacağı dev etkinliğe davet etti. Toplantıda ayrıca resmi açılışın 7 Ekim 2022 tarihinde saat 16.00'da yapılacağı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.