SON DAKİKA
Hava Durumu

'Artık nefes alamıyoruz'

Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akif Erol okulların açılmasının 6. gününde kırtasiyeci ve kitapçı esnaflara seslendi. Erol, “Kırtasiyeci ve kitapçı esnafı olarak biz artık nefes alamıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2022 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2022 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursainternetgazetesi.com
'Artık nefes alamıyoruz'

Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akif Erol, yaptığı basın açıklamasında kırtasiyeci ve kitapçıların sorunlarına değinerek, “Kimi dükkanını kapatarak kimi eşine çocuğuna akrabasına emanet ederek, halkımıza ve devlet yetkililerine derdimizi anlatmak için toplanmak zorunda bırakıldık” sözlerini söylerek, okul sezonuna hazırlık yapan esnafların en düşük 100 bin tl borçlandığını, her gün neredeyse bir iki esnafın kepenk indirdiğini aktardı.

“MARKETLERİN, AVMLERİN KIRTASİYE ÜRÜNÜ SATMASI KABUL EDİLEMEZ”

Mehmet Akif Erol sözlerine “Gıda perakende sektöründe faaliyet gösteren zincir marketler ile okul sezonunda marketi kırtasiye marketine çevirmesi, kadın çantası satıcısının okul çantası satması, pazarcı esnafın defter kalem satmaya başlaması milyoncu AVM ismi altındaki firmaların kırtasiye dükkanına dönüşmesi sektörün gerçek sahipleri bizler tarafından kabul edilemez” diye devam ederek 10 yıldır perakende yasasının çıkmasını beklediklerini aktardı.

‘KIRTASİYE KIRTASİYECİDEN KİTAP KİTAPÇIDAN ALINIR’

Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akif Erol sözlerine şöyle devam etti:

“2023 yılı kırtasiye esnafı için milattır. Ya dirileceğiz ya yok olmaya yüz tutmuş meslekler arasında yerimizi alacağız. Sistem böyle devam ederse bizim de başka çaremiz kalmayacağından iş yerlerimizde gıda, temizlik maddesi, kadın çantası, elma portakal, tekstil, züccaciye ve benzeri ürünleri satmaya başlayacağımızı buradan tüm yetkililere bildirmek isteriz. Buradan bir uyarıda kırtasiye markalarına yapmak istiyoruz. Hangi marka olursa olsun marketlerde bir tek ürününü gördüğümüz marka ile bundan sonra çalışmayacağız. Son olarak Sizlere Kırtasiye Kırtasiyeciden Kitap Kitapçıdan alınır sözünü söylemek istiyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.