SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer depreme karşı sıkı tedbirli

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa’daki deprem riskinin son derece yüksek olduğuna dikkat çekerken, ilçe genelinde denetimlerde önceliği ticari alanlara verdiklerini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursainternetgazetesi.com
Nilüfer depreme karşı sıkı tedbirli

Mehmet ÇETİNKAYA / A Gazete

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan depremlerin ardından Nilüfer Belediyesi olarak yardım ve desteklerde bulunduklarını hatırlatan Turgay Erdem, lojistik hizmetlerin de diğer belediyeler gibi sürdüğüne dikkat çekti.

TİCARİ ALANLAR ODAK NOKTASI
O kara günün ardından vatandaşların ikamet ettikleri bölgelerin depremlere yönelik güvenirliğini ölçmek istediklerini anlatan Başkan Erdem, “Bizler daha önceki görüşme ve çalışmalarımızı pandemiden dolayı ertelemek zorunda kalmıştık. Meslek odalarıyla yeniden bir araya geldik. Zaten anlaşma ve prosedürlerimiz belliydi. İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar odalarıyla birlikte kendi bölgemizdeki 3 bin 500’e yakın iş yerine ilişkin bir tahkikat için fikir birliğine vardık. Protokol kapsamında gözlemsel denetimleri sahada gerçekleştirmeye başladık. Arkadaşlarımız 5 gruba ayrılarak bölge bölge incelemelerin startını verdiler. Statik yapılara herhangi bir müdahale olup olmadığına bakıyorlar. Projeye uygunluğu inceleniyor. Kiriş veya kolonda kesilme ve tahribat var mı ona bakılıyor. Deprem bölgesinde özellikle ticari alanlarda bazı müdahaleler acı fatura çıkardı” dedi.

AGA Proje Grup Başkanı Abdulkadir Alkan ile a Gazete Tüzel Kişi Temsilcisi ve Genel Müdürü Mehmet Çetinkaya’yı makamında ağırlayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem gündemi değerlendirdi.

DENETİME BAŞVURULAR AZ
Geçtiğimiz haftalarda da Büyükşehir Belediyesi ile denetim noktasında bir iş birliği protokolü imzalandığına da değinen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Onların çağrısıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza duyuruları yaptık. Gözlemsel denetimler gerçekleştirilmesi için başvurular yapılacak. Ancak katılım sayılarının son derece düşük olduğunu görüyoruz. İnsanlar ya depremi unuttu, ya da riskli çıkma endişelerini taşıyorlar. Depremi unutuyoruz bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Yapılarımız depreme dayanıklı hale gelmeli. Mali yükümlülük konusunda devletimiz de vatandaşlarımıza farklı alternatifler getirerek buna teşvik edebilir” diye konuştu.

BURSA İÇİN RİSK BÜYÜK
Bursa’nın depremsellik açısından çok büyük risk altında olduğunu vurgulayan Başkan Erdem, “Prof. Dr. Okan Tüysüz’ün de Bursa üzerine araştırmaları var. 7 şiddetinde bir deprem olasılığı Bursa için son derece yüksek ihtimal dahilinde bulunuyor. Bu büyüklükteki depremler 200 yıllık periyotlar halinde olabiliyor. 1855 depreminden sonra şu anda 160 yılı geçirdik. Risk hep duruyor. 20-30 yıl zamanımız da belki var. Bu süre zarfında çalışmalar yapılıp can kayıplarının azaltılması için tedbir alınabilir. Bu bir felaket değil ama doğa olayı. Bizler hazırlıklı olursak felaketi engellemiş oluruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.