SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya Üniversitesi üretimle yaşamın birleşim noktası

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl, "Ayrıcalıklı, butik, şehri de içine katan bir üniversite olacağız.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2022 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2022 23:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursainternetgazetesi.com
Mudanya Üniversitesi üretimle yaşamın birleşim noktası

Biz Mudanya Üniversitesi’ni Bursalılara armağan ettik” dedi.

Şehrin tek vakıf üniversitesi olan Mudanya Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl, üretim ile yaşamı birleştirecek anlayışla yükseköğretim sistemine yeni soluk getireceklerini söyledi.

KONTENJAN DOLDU
Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı’nın girişimleriyle 11 Mart’ta TBMM’de kanunlaşarak kurulan Mudanya Üniversitesi, ilk yılında 7 bölümle kapılarını açtı. Şehrin en yeni ve genç unvanını elde eden üniversitede, 290 kontenjanın tamamı dolarken, 50’nin üzerinde de yabancı öğrencinin tercihi oldu.

DÜNYA İLE BULUŞMA
Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl, hedeflerinin dünya üniversiteleri arasında yer almak olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizi dünya ile buluşturacağız. Bursa’dan her yıl İstanbul’da vakıf üniversitelerine giden 7 bin ile 12 bin arası öğrenci burada kalacak” diye konuştu.

İNGİLTERE ALTERNATİFİ
İngiltere’deki üniversitelerle yapılan anlaşma çerçevesinde öğrencilerin 3 yıl Ada’da okuyacağını aktaran Bingöl, imzalanan protokoller doğrultusunda Bursa sanayisi ile de iç içe olacaklarını vurgularken, “Üretim ile yaşamı birleştirecek eğitim anlayışına yeni bir soluk getireceğiz” dedi.

‘İYİ BİR TAKIM KURDUK’

Dünyayı güzelleştirecek gençleri yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Gıyasettin Bingöl, “İnce eleyip sık dokuyarak alanında başarılı bir akademik kadro oluşturduk. İyi bir takım kurduk. Bu da bizi başarıya ulaştıracaktır. Aksamadan işleyecek bir sistem kurduk. Bu sistem uzun yıllar sürecek. Öğrencilerimizi dünya ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bunun için her türlü imkanı onlara sağlayacağız. Onların dünya vatandaşı olmaları için çalışacağız. İş hayatına katılmaları için her türlü desteği vereceğiz. Öğrencilerimiz, çalışacak, konuşacak, düşünecek ve tartışacak” diye konuştu.

Mehmet Çetinkaya, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Ali Mollasalih ve Basın Danışmanı Bülent Sezgin üniversite ve Bursa gündemiyle ilgili sohbet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.