SON DAKİKA
Hava Durumu

Kruvaziyer gemileri Ordu'yu sevdi

Turistlik açıdan büyük önem taşıyan kruvaziyer turizmi sürüyor. Geçen hafta rotasına Ordu'yu ekleyerek ilk seyahatini yapan Astoria Grande adlı kruvaziyer gemisi Ordu’ya ikinci kez geldi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2022 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2022 00:15
Kaynak: İGF Haber
Kruvaziyer gemileri Ordu'yu sevdi

ORDU (İGFA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde kapasitesi arttırılan, ulusal ve uluslararası yeterliliğe ulaştırılarak Ro-Ro seferleri ve kruvaziyer turizmine açılan Ünye Limanı günler sonra tekrar Astoria Grande adlı kruvaziyer gemisine ev sahipliği yaptı.

EN ÖNEMLİ DURAKLARDAN BİRİ ORDU OLUYOR

Deniz turizminde önemli paya sahip olan kruvaziyer ile Rusya’nın Soçi kentinden Astoria Grande adlı gemi ile Türkiye’ye seyahat eden yolcular İstanbul ve Amasra’nın ardından Ordu’ya geldi. Limana demir atan geminin yolcuları ve mürettebatı heyet tarafından çiçeklerle karşılandı.

 ORDU’NUN TARİHİ VE TURİSTLİK MEKANLARINI GEZDİLER

Gemi içerisindeki yolcular pasaport kontrollerinin ardından turlar eşliğinde Ordu’nun tarihi ve turistlik mekanlarını gezmek, şehir gezisi yaparak eğlenmek ve alışveriş yapabilmek için gemiden ayrıldı.

HEM TURİZME HEM DE TİCARETE KAPILARINI ARALADI

Yüksek tonajlı gemilerin girişine elverişli hale getirilerek hem turizm hem de ticaret açısından önemli bir konuma ulaşan Ordu, bundan sonra da birçok Ro-Ro seferleri ve kruvaziyer turizmine ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.