SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Akar: Tahıl sevkiyatına 24 milyon ton aşıldı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 17:30
Kaynak: İGF Haber
Bakan Akar: Tahıl sevkiyatına 24 milyon ton aşıldı

ANKARA (İGFA) - Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "tahıl koridoru"nun devamına ilişkin görüşmelerdeki son durum ile Rusya'nın "60 gün" süreyle uzatılmasına olumlu yaklaşıldığına yönelik söylemlerine ilişkin sorusu üzerine Bakan Akar, "Biz tahıl koridorunun anlaşmanın ilk hâline uygun olarak 120 gün daha uzatılması düşüncesi ile görüşmelere başladık. Rusya ve Ukrayna tarafı ile arkadaşlarımız teknik düzeyde görüşmelerini yaptı. Biz de bakanlar düzeyinde görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar 24 milyon tondan fazla tahılın sevkiyatı gerçekleştirildi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bunun hem bölge ve dünya barışına hem de fiyatlara ve istikrara ciddi katkıları oldu. Bunun devamı önemli. Bu manada iki ay yerine 120 gün olması konusunda da temaslarımızı sürdüreceğiz. Taraflar bunları değerlendirecekler ve kararını verecekler. Arkadaşlarımızın temasları oldu bu konuda. Birleşmiş Milletler de bizimle benzer şekilde düşünüyor. Görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bunu inşallah kısa sürede olumlu şekilde çözmeye çalışacağız" diye konuştu.

ABD’NİN KARADENİZ’DE DÜŞEN İHA’SI

ABD'nin Karadeniz'de düşen insansız hava aracı (İHA) ile ABD'de "enkazın alınmasına yönelik Karadeniz'in ABD gemilerine açılması" söylemlerine  ilişkin soruya da Bakan Akar, "Olayı yakından takip ediyoruz. Çeşitli temaslarımız var, bunlar sürüyor. Bu konuyu hem kendi içimizde hem de muhatabımız ABD'lilerle de görüşmek suretiyle makul ve mantıklı bir şekilde çözme konusunda gayret gösteriyoruz. Bunun uhuletle, suhuletle çözümünden yanayız" yanıtını verdi.

"Gemilerin Boğazlardan geçişine izin verecek miyiz?" denilmesi üzerine Bakan Akar, "Dışişleri Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı yakın iletişim hâlinde Cumhurbaşkanlığı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sonuçlarını önümüzdeki dönemde göreceğiz." diye konuştu.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.