SON DAKİKA
Hava Durumu

Bilecik’te Osmanlı kültürü tarihi yapılarla yaşatılacak

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Orhangazi Cami’nde, Şeyh Edebali Türbesi çevresinde ve Orhangazi İmarethanesi’nde incelemede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 09:45
Kaynak: İGF Haber
Bilecik’te Osmanlı kültürü tarihi yapılarla yaşatılacak

Sedat CEYLAN / BİLECİK (İGFA) - Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Haluk Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan ve ilgili kurum yetkililerinden oluşan heyetle birlikte tarihi yapılarda inceleme yaptı.

İlk önce Orhangazi Cami’ni ziyaret eden Vali Kızılkaya, yapılacak olan restorasyon projesini değerlendirerek uygulama yapılacak alanları incelerken, daha sonra heyetle birlikte Orhangazi İmarethanesi’ne geçerek, burada devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Tarihi yapıların korunmasına yönelik yürütülen çalışmaları yerinde takip eden Vali Kızılkaya, yapılacak çalışmalarla Bilecik’e değer katan tarihi yapıları hem ayakta tutacaklarını, hem de kültürü nesillerimize aktaracaklarını söyledi. "Osmanlı’daki hayırseverliğin bir göstergesi olan imarethanelerde yüzyıllar boyunca ihtiyaç sahiplerine ve medrese öğrencilerine ücretsiz olarak yiyecek temin edilmiş. Bizler de bu hayır kurumunu yaşatarak kültürümüzü nesillerimize aktaracağız" diyen Vali Kızılkaya, "Orhangazi İmarethanesi’nin esas yapısını koruyarak her bir taşını itinayla taşıyacağız. İmarethaneyi, Şeyh Edebali Türbesi’ne daha yakın bir yere taşıyarak yeniden ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

Vali Kızılkaya, çalışmaların zaman kaybetmeden ve titizlikle yerine getirilmesinin takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.