SON DAKİKA
Hava Durumu

Gaziantep Büyükşehir'e bağlı müzeler 'günü'nü kutluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 18 Mayıs Uluslararası Dünya Müzeler Günü kuruma bağlı müzelerin yapacağı etkinliklerle kutlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 17:47
Kaynak: İGF Haber
Gaziantep Büyükşehir'e bağlı müzeler 'günü'nü kutluyor

GAZİANTEP (İGFA) - Şehrin kültürünü, tarihini, kurtuluş mücadelesini, dünyaca ünlü mutfağını ziyaretçilerine anlatan müzeler, dünya müzeler gününü kutluyor. Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Panorama 25 Aralık Kahramanlık ve Panoraması Müzesi’nde 18 Mayıs akşamı “Müzede Bir Gece” filminden esinlenerek düzenlenecek etkinlikle canlandırmalar yapılacak.

Gastronomi şehri Gaziantep’in mutfağının yolculuğunu sergileyen Emine Göğüş Mutfak Müzesi ise 18 Mayıs günü gündüz masal anlatımları düzenleyecek ve akşama kadar çeşitli ikramlarda bulunacak.

Oyun ve Oyuncak Müzesi ile Hamam Müzesi ise akşam saat 22.00’a kadar Panorama 25 Aralık Müzesi avlusuna gelen ziyaretçileriyle çeşitli atölyeler düzenleyecek.

Atatürk Anı Müzesi bu yıl müzeler gününe özel Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerinin yer aldığı özel bir sergi hazırladı. Bununla birlikte Zeugma Mozaik Müzesi de Panorama 25 Aralık Müzesi avlusunda düzenlenecek etkinliklere Prof. Dr. Kutalmış Görkay’ın “Son Araştırmalar Işığı Altında Zeugma” ve Dr. Öğretim Üyesi Taylan Güvenilir ile Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Yıldız'ın “Örenyerlerinin Görselleştirilmesinde Dün ve Bugün” söyleşileriyle katılacak.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.