SON DAKİKA
Hava Durumu

Kocaeli'de TEM’in Gebze güzergâhı yeşile bürünüyor

Kocaeli'de çevre konusunda duyarlı çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, TEM Otoyolu Gebze güzergâhında kenar kısımları ağaçlandırıyor

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 00:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 00:17
Kaynak: İGF Haber
Kocaeli'de TEM’in Gebze güzergâhı yeşile bürünüyor

KOCAELİ (İGFA) - Bir süre önce hizmete sunduğu ‘Gebze TEM Otoyolu Köprüleri Bağlantı Yolları 1. Etap Projesi’ ile Gebze trafiğine nefes aldıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şimdi de TEM Otoyolu Gebze güzergâhını ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Büyükşehir’in daha yeşil bir Kocaeli adına başlattığı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Gebze TEM Otoyolu yan yollar ile bağlantı yollarının kenarları yeşile bürünecek.

Çalışmalara Büyükşehir’in bir süre önce yapımını tamamlayıp hizmete sunduğu Gebze TEM Otoyolu Köprüleri Bağlantı Yolları güzergâhında başlayan ekipler, 72 bin metrekare ve 5 etaptan oluşan ağaçlandırma seferberliğinde 150 kamyon toprak seriminin yapıldığı 1. ve 2. etapta yaklaşık 23 bin metrekare alanda ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda TEM Otoyolu Gebze güzergâhı kenarlarına 835 adet Toros Sediri, 37 adet Dişbudak, 67 adet Süs Elması ve 110 adet Şeker Akçaağaç olmak üzere toplam bin 49 adet ağaç dikilerek, otoyolun çevresi yeşile büründürüldü.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.