SON DAKİKA
Hava Durumu

Konya'nın mimari fikirleri sonuçlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Alaaddin Tepesi 2. Kılıçarslan Köşkü ve Kazı Alanı Mimari Fikir Proje Yarışması”nın sonuçları belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 12:00
Kaynak: İGF Haber
Konya'nın mimari fikirleri sonuçlandı

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehrin tarihi dokusunu yeniden canlandırmak amacıyla düzenlenen “Konya Alaaddin Tepesi 2. Kılıçarslan Köşkü ve Kazı Alanı Mimari Fikir Projesi Yarışması”nda kazananlar belli oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya tarihine iz bırakacak çok önemli bir yarışmanın nihayete erdiğini belirterek, amaçlarının Alaaddin Tepesi’nin tarihi dokusuyla yeniden şehrin odağı haline gelmesi olduğunu ifade etti.

Jüri üyelerine ve yarışmaya katılan tüm yarışmacılara teşekkür eden Başkan Altay, “Alaaddin Tepesi, 2. Kılıçarslan Köşkü ve arkeolojik alanının korunması, tarihi ve kültürel geçmişin ön plana çıkartılması için önemli bir yarışma düzenledik. Alaaddin Tepesi’nin tarihi dokusuyla yeniden şehrin odağı haline gelmesini ve şehir merkeziyle buluşturulmasını hedeflediğimiz bu yarışmada seçkin jüri üyeleri görev aldı. Birbirinden değerli eserlerin değerlendirmeye alındığı yarışmadan çıkan sonuç şehrimizin yarılarına damga vuracak. Dar’ül Mülk Konya’mız için hayırlı olsun” dedi.

Eserlerin özenle değerlendirildiği yarışmada birinciliği Dr. M. Batu Kepekcioğlu ve ekibinin projesi kazandı. Yüksek Mimar Yusuf Burak Dolu ve ekibinin projesi ikinci olurken, Mimar Tuna Han Koç ve ekibinin hazırladığı proje ise üçüncülüğe layık görüldü.

Yarışmada ayrıca 4 projeye de mansiyon ödülü verildi. Mimar Seden Cinasal Avcı, Dr. Mimar Ömer Özeren, Yüksek Mimar Yılmaz Değer, Mimar Ömer Devrim Aksoyak ve birlikte çalıştıkları ekip üyeleri de mansiyon ödülünü kazananlar arasına girdi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.