SON DAKİKA
Hava Durumu

Manisa Büyükşehir uyardı: Dolandırıcıların yeni hedefi esnaflar!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, son zamanlarda Destek Hizmetleri Dairesi Başkanının adının kullanılarak, esnaflardan mal alımı yoluyla dolandırıcılık yapıldığına ilişkin alınan duyumlar üzerine açıklama yayınlayarak, bu tür art niyetli kişi ya da kişilere itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 12:00
Kaynak: İGF Haber
Manisa Büyükşehir uyardı: Dolandırıcıların yeni hedefi esnaflar!

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi, son zamanlarda Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı’nın adının kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı yönündeki duyumlar üzerine açıklama yayınlayarak, esnafa ve sanayicilere uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi; “Son günlerde Destek Hizmetleri Dairesi Başkanımızın adını kullanarak, bazı esnaflarımızın telefonla arandığı, mal ve hizmet alımı ile ilgili ‘WhatsApp’ adlı uygulama üzerinden Büyükşehir Belediyemizin vergi bilgileri ile kaşesinin olduğu sahte belgenin esnaflarımıza iletildiği ve satın alınan ürünlerin farklı adreslere bıraktırılarak esnaflarımızın dolandırılmaya çalışıldığı yönünde duyumlar almaktayız. Büyükşehir Belediyemiz, mal ve hizmet alımlarında daire başkanı aracılığıyla değil, piyasa araştırma ekibiyle hareket etmektedir. Piyasa araştırma ekibimiz de firmalarımızla mal ve hizmet alımı teklifleri ile ilgili irtibata geçtiğinde Büyükşehir Belediyemizin resmi e-posta adresini kullanmakta, ‘WhatsApp’ ve benzeri anlık mesajlaşma ve arama veya haberleşme uygulaması kullanmamaktadır. Bunun yanı sıra mal ve hizmet alımlarımızda teslimatlar, Büyükşehir Belediyemize ya da Büyükşehir Belediyemize bağlı birimlerimize yapılmaktadır. Esnafımızın ve sanayicilerimizin mağdur olmaması için kendileriyle telefon yoluyla irtibata geçerek, kendisini daire başkanı ve benzeri yönetim görevlisi olarak tanıtıp, çeşitli taleplerde bulunanlara itibar etmemelerini önemle duyururuz. Aldığımız duyumlarla ilgili suç duyurusunda bulunduğumuzu da kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.