SON DAKİKA
Hava Durumu

Manisa'da 147 milyon TL'lik GES yatırımı

MASKİ Genel Müdürlüğü, çevreci yatırımları kapsamında Yunusemre ilçesi Seyitli Mahallesinde inşa çalışmalarına başladığı 5 megavatlık güneş enerji santralinde panellerin takılacağı ayakların montajına devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2023 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2023 13:15
Kaynak: İGF Haber
Manisa'da 147 milyon TL'lik GES yatırımı

MANİSA (İGFA) - Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, çevreci yatırımlarıyla gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için çalışıyor.

Bu kapsamda, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde Yunusemre ilçesine bağlı Seyitli Mahallesine inşa edilecek olan 5 megavatlık güneş enerji santralinde çalışmalar sürüyor. Ekipler, 13.894 panelin takılacağı ayakların montajına devam ediyor. 146 milyon 316 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında kazanan yine Manisa ve Manisalılar olacak.

SEYİTLİ’DE 1 MEGAVATLIK TESİS ÇALIŞTIRILIYOR

Güneş enerji santrali yatırımlarına geçtiğimiz yıllarda başlayan ve Seyitli Mahallesinde 1 megavatlık bir tesis inşa eden MASKİ, güneşli gün sayısının fazla olduğu Manisa’da ciddi bir elektrik üretimi yapıyor. Sadece bu tesisle bugüne kadar 5,5 milyon TL’ye yakın elektrik üretimi yapıldı.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, “Güneş enerji santrali yatırımlarımız gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan biri. Bölgemizde güneşli gün sayısı çok fazla olduğu için verimli bir şekilde elektrik üretimi yapabiliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün öncülüğünde çevreci yatırımlarımıza devam ederek, şehrimizi adeta geleceğe hazırlıyoruz. Yaklaşık 147 milyon TL gibi bir rakamla yapımına başladığımız GES’in ayak montajlarında artık son aşamaya geldik. Tesisimizi aktif hale getirdiğimizde önemli miktarda elektrik üretimi yapacağız. Buradan elde edilecek olan gelir de yine şehrimizde yaptığımız yatırım ve hizmetlere aktarılacak” dedi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.