SON DAKİKA
Hava Durumu

Sakarya'da hedef güvenli ulaşım

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ulaşımda kaliteyi artırmak amacıyla otobüs şoförlerine yönelik düzenlediği eğitimleri tüm hızıyla sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2023 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2023 00:15
Kaynak: İGF Haber
Sakarya'da hedef güvenli ulaşım

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımda kalite ve konforu artırmak amacıyla düzenlenen eğitimler devam ediyor.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen, İleri ve Güvenli Sürüş Eğitimleri teorik ve uygulamalı olmak üzere her iki alanında da tamamlandı.

Belli gruplar halinde 4 saat boyunca süren teorik eğitimlerde, defansif sürüş, kontrol dışı faktörler, savunma, riski fark etme, hava ve yol şartları konusunda eğitimler verildi. SGM Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimlerde, uzmanlar ayrıca Alkol ve uyuşturucu ile zamanında ve doğru hareket davranışları, uykusuzluk, yorgunluk, emniyet kemeri, lastikler, takip mesafesi ve kontrol kaybı noktasında bilgiler verildi.

Eğitimlerin bir diğer bölümü olan uygulamalı eğitimlerde, slalom ve ters slalom parkurunda, direksiyon manevra hâkimiyeti ve ayna kullanım becerilerine yönelik eğitimler verildi.

Park parkurunda ise aracı tek hamlede park etme ve yakıt tasarrufu noktasında da bilgiler verildi. İtfaiye başkanlığı tarafından temin edilen köpük ve dubalar eşliğinde verilen eğitimlerde, ayrıca 7 personele, İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri eğitimi verebilecek noktada bilgiler verildi. Eğitim sonunda Şoför Değerlendirme formları ile şoförlerin durum değerlendirmeleri gerçekleştirildi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.