SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’da öğrenciler yeni okul binalarına kavuşacak mı?

Bursa’da depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okullarda eğitim gören öğrenciler, farklı okullarda eğitimlerine devam ederken yıkılan binaların yenisinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, inşaat çalışmalarının sorunsuz bir şekilde devam ettiği açıklamasında bulundu. BURSADA BUGÜN/ BURSA İGFA-Bursa’da depreme dayanıklılığı açısından güvenli olmayan okulların bazılarına güçlendirme çalışmaları uygulanırken bazıları

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2022 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2022 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursainternetgazetesi.com
Bursa’da öğrenciler yeni okul binalarına kavuşacak mı?

Bursa’da depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okullarda eğitim gören öğrenciler, farklı okullarda eğitimlerine devam ederken yıkılan binaların yenisinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, inşaat çalışmalarının sorunsuz bir şekilde devam ettiği açıklamasında bulundu.

BURSADA BUGÜN/ BURSA İGFA-Bursa’da depreme dayanıklılığı açısından güvenli olmayan okulların bazılarına güçlendirme çalışmaları uygulanırken bazıları hakkında yıkım kararı alınmıştı. Tadilat gerekçesiyle öğrenciler başka okullara gönderilirken, yerine yenisi yapılmayan okulların ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.
Bursa Valiliği, 2019 yılı boyunca Bursa genelindeki tüm okullarda olası depremlerde riskli okul binalarının tespiti için bir çalışma başlatmıştı.

Bu çalışma 2019 yılı sonunda tamamlanmış 2020 yılının ilk aylarında ise rapor haline getirilerek Valiliğe sunulmuştu. Kontrolleri Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı yapmış, Bursa genelinde bulunan okullara yıkım kararı verilmişti. Yıkılan okullardaki eğitim gören öğrencilerin en yakın bölgelerde başka okul binalarına taşınmaları talimatı verilmişti. 2022’nin Mart ayına gelindiğinde yıkılan okulların yerine yenisi yapılıp yıkıma gerek duyulmayan okullarda güçlendirme çalışmaları tamamlanırken bazı okullarda güçlendirme ve inşaat süreçleri devam ediyor. Ancak birkaç okulda inşaat çalışmalarına dair herhangi bir gelişme gözlemlenmedi.

Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen ve yıkım kararı alınan Çelebi Mehmet Lisesi, Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazileri üzerinde yıkıldığı andan itibaren bir çalışma yapılmadığı gözlemleniyordu. Konuyla ilgili Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklama yaptı. Açıklamada, ”Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi’nin İhalesi ve yer teslimi yapıldı. Müteahhit firma zemin iyileştirme çalışmalarını tamamladı. İş programı kapsamında inşaat çalışmaları devam ediyor. Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okulun inşaatı TOKİ tarafından yapılıyor. İnşaatın son katının betonu atılıyor, tuğla örüm işlemleri devam ediyor. Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Avrupa Birliği AB FRIT Fonu kapsamında Bakanlıkça ihalesi yapıldı. Ruhsatı ilgili belediyeden alındı. Şantiyesi kuruldu. Resmi olarak işe başlandı. Yer teslimi yapıldı. İnşaat süreci başlamıştır. Herhangi bir aksaklık bulunmamaktadır. Okullarımızın inşaat çalışmaları sorunsuz bir şekilde devam etmektedir” ifadeleri yer alıyor.
Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin inşaatı ise Milli Eğitim Müdürlüğü’nün isteği üzerine özel mimari projeyle gerçekleştirilecek.

NECATİBEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NİN TADİLATI DEVAM EDİYOR

Bursa’da tarihi eskiye dayanan Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde güçlendirme çalışmaları devam etmekte.  Tadilat işlerini gerçekleştiren müteahhit firmanın Şanfiye Şef’i Burhan Şavluğ, okulun tadilat işlerinin ne zaman sonlanacağına dair yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; 13 Ekim 2021 tarihinde Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tadilat çalışmalarına başladık. Tadilat için dört yüz gün iş bitirme süresi verildi. Ekstra işlere ek süre tanınıyor. Burada eğitim gören öğrenciler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gönderildi. Tadilat, önümüzdeki döneme kadar yetişmez ancak ikinci döneme yetişebilir.”Şavluğ, çalışmaların hızla devam edeceğini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.