SON DAKİKA
Hava Durumu

Paris Trabzonlular’dan ‘Eren Bülbül’ anısına Bursa’da hatıra ormanı

Trabzon’da 5 yıl önce bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül’ün anısına Bursa’nın Mudanya ilçe kırsalındaki Göynüklü Mahallesi’nde hatıra ormanı oluşturuldu. BURSA (İGFA) – Bursa’da Orman Bölge Müdürlüğü ile Paris Trabzonlular Derneği, Mudanya’nın Göynüklü Mahallesi’nde 10 bin fidandan oluşan “Şehit Eren Bülbül” adı verilen Hatıra Ormanı kuruldu. Etkinliğe; Mudanya Kaymakamı

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2022 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2022 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursainternetgazetesi.com
Paris Trabzonlular’dan ‘Eren Bülbül’ anısına Bursa’da hatıra ormanı

Trabzon’da 5 yıl önce bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül’ün anısına Bursa’nın Mudanya ilçe kırsalındaki Göynüklü Mahallesi’nde hatıra ormanı oluşturuldu.

BURSA (İGFA) – Bursa’da Orman Bölge Müdürlüğü ile Paris Trabzonlular Derneği, Mudanya’nın Göynüklü Mahallesi’nde 10 bin fidandan oluşan “Şehit Eren Bülbül” adı verilen Hatıra Ormanı kuruldu.

Etkinliğe; Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ergun Karadağ, Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast ile birlikte Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre gönüllüleri katıldı.

Her yıl geleneksel hale getirdikleri Trabzonsporlular gecesinde elde ettikleri gelirle çeşitli yardımlar yaptıklarını anlatan Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, bu yıl sağlanan gelirle yanan ormanları yeşertmek istediklerini söyledi.  Cumur, “Bir fidan bir çocuk” diyerek çıktıkları yolda hatıra ormanının oluşumuna katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Daha sonra katılımcılar fidanları 2015 ve 2018 yıllarında çıkan yangınlarda küle dönen ormanlık alanlarda toprakla buluşturdu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.