SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk tarihine iz bırakanlar DEÜ Bayrambilim ve Türk Bayrakları Müzesi’nde

Türk medeniyetinin ortaya çıkardığı tarihi şahsiyetlerin anlatıldığı Türk Dünyası Büyükleri İllüstrasyon Sergisi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’nde açıldı. Sergide; Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, İbn- i Sina, Mimar Sinan, Yunus Emre gibi insanlık tarihinde iz bırakan tarihi şahsiyetler yer aldı. İZMİR (İGFA)- Türk Dünyası Büyükleri İllüstrasyon Sergisi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2022 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2022 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursainternetgazetesi.com
Türk tarihine iz bırakanlar DEÜ Bayrambilim ve Türk Bayrakları Müzesi’nde

Türk medeniyetinin ortaya çıkardığı tarihi şahsiyetlerin anlatıldığı Türk Dünyası Büyükleri İllüstrasyon Sergisi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’nde açıldı. Sergide; Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, İbn- i Sina, Mimar Sinan, Yunus Emre gibi insanlık tarihinde iz bırakan tarihi şahsiyetler yer aldı.

İZMİR (İGFA)- Türk Dünyası Büyükleri İllüstrasyon Sergisi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde kurulan ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’nde açıldı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doçent Murat Kara tarafından tasvir edilen ve İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül 2022’ye kadar daimi olarak devam edecek serginin açılışına DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve üniversite mensupları da katıldı. Türk dünyası topraklarında yetişmiş ve insanlık tarihinde iz bırakan Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet gibi büyük önderlerin yanı sıra İbn-i Sina, Mimar Sinan ve Yunus Emre gibi isimlerin tasvir edildiği sergide, 14 farklı karakter aldı. Sergi ile medeniyetimizde iz bırakan karakterler hakkında bilgi edinmek isteyen bireylerin hayal gücüne katkı sağlanması da amaçlanıyor.

Serginin açılışında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Türkiye’nin ilk Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’ni açarken bir bölümünü de sergi alanı olarak ayırmış ve bu tarz önemli etkinliklere ev sahipliği yapmayı amaçlamıştık. Ülkemize kazandırdığımız müzede sadece şanlı tarihimizde yer alan Türk Devletlerinin bayraklarına yer vermiyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin vatanımıza olan aidiyet duygularını pekiştirmeyi de amaçlıyoruz. Bugün burada açılan sergi de bu amacımıza hizmet ediyor. Asırlarca farklı coğrafyalarda söz sahibi olmuş medeniyetimizin tarihte iz bırakmış şahsiyetlerinin tasvir edildiği serginin de bu amacımıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Murat Kara hocamızın eline sağlık diyor; serginin açılmasında emek veren mensuplarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.