SON DAKİKA
Hava Durumu

Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi

Spor Kenti Kocaeli’nde düzenlenen 2023 Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası’nın son gününde 56 madalya sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 16:00
Kaynak: İGF Haber
Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi

KCOAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Judo Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen 2023 Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi.

Şampiyonaya 56 ilden 338 kadın ile 421 erkek olmak üzere 759 sporcu, antrenör, hakem ve kulüp yöneticisi katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası tamamlandı. Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleşen şampiyonanın ilk gününde müsabakaların başlamasından önce Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşadığımız asrın felaketinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

Organizasyonun birinci gün karşılaşmaları sonunda il sıralamasında; Kocaeli 4 altın, bir gümüş ve 8 bronz madalya ile ilk sırada yer aldı. Konya ikinci sırayı 2 altın, bir gümüş ve 2 bronzla, üçüncülüğü Manisa; bir altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile elde etti.

İL SIRALAMASINDA; KOCAELİ ŞAMPİYON

Spor Kenti Kocaeli’de iki gün süren müsabakalar sonunda il sıralamasında; Kocaeli 5 altın, bir gümüş ve 9 bronz madalya birinciliği elde ederken, İstanbul kazandığı 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz ile ikinci, Manisa 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya ile üçüncü oldu.

Öte yandan Spor Kenti Kocaeli'de Judo fırtınası esmeye devam edecek. Gençler Türkiye Şampiyonası’ndan sonra Büyükler Türkiye müsabakaları da Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda yapılacak. 15-16 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan 2023 Spor Toto Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası’na ise 42 ilden 218 kadın ile 346 erkek judocu başvuru yaptı.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.