SON DAKİKA
Hava Durumu

Üstün zekâlı ve dahi çocuklar eğitim vakfı

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2022 15:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2022 03:58

Vakfımız 2012 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Bursa Şubemiz Şubat 2019 yılında açılmıştır. Şu an 5 ilde 6 şube ile hizmet vermekteyiz. TÜZDEV Bursa şubemiz şu anda FSM caddesi üzerinde 3 katlı binasında, uzman kadrosu ile 2 ile 18 yaş arasında tüm çocuklarımız için;

Zeka Testleri (BINET-WISC4-CAS)  Çocuk Gelişim Testleri (DENVER-AGTE-METROPOLITAN)  Okula Hazırlık Testleri  Bireysel Psikolojik Danışmanlık  Oyun Terapisi  Bireysel Dikkat ve Odaklanma  Bireysel Öğrenme Güçlüğü ve Disleksi  Okula Hazırlık ve Destek (4-7 yaş arası)  Haftasonu Akademiler (Anaokulu-ilkokul-ortaokul)  Haftaiçi ve Haftasonu Atölyeler (Tüm Çocuklar)

Alanlarında hizmet vermektedir.

Misyonumuz; Yerüstü hazinesi olan insan kaynağını keşfetmek, yönlendirmek, geliştirmek, ülkemizin ve dünyanın gelişimine ve mutluluğuna katkıda bulunacak lider şahsiyetli bireyler yetiştirmek.

Vizyonumuz; Bireylerin farklı yeteneklerini keşfetmek ve bu yeteneklerine özel eğitim imkânı sunmak.

Değerlerimiz:

Adalet

Türkiye Üstün Zekâlı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı adaletle hizmet eder. Desteğe ihtiyaç duyan üstün yetenekli herkese, ayırım gözetmeden ulaşır.

TÜZDEV “Adalet” değerini; Her kesime, sınıfa, kişiye karşı din, dil, ırk, milliyet ve cinsiyet ayrımı yapmadan aynı tutum ve davranışı sergileyerek,  Her durumu ve seçeneği adil ve tarafsız bir biçimde değerlendirerek,  Tüm faaliyetlerinde ve hizmetlerinde adalet değerine uygun hareket ederek,  İnsani değerlerin yaygınlaştırılmasıyla kalıcı saygıya katkıda bulunarak,  Nedenine bakmaksızın her türlü şiddetin karşısında durarak; tolerans, hoşgörü ve sadelik içerisinde kültür haline getirir.

Açık İletişim

Varoluş sebebi gereği kalıplardan ve önyargılardan uzak, paylaşımcıdır. Bilgiyi bağışçıları, çözüm ortakları ve toplum ile paylaşır, ulaşılabilir kılar. TÜZDEV “Açık İletişim” değerini;

Bilgi ve deneyimleri paylaşarak,  Toplumla etkileşime girerek,  Erişilebilir, şeffaf ve hesap verebilir tavır sergileyerek,  Sürekli ve eşzamanlı bilgi paylaşımı olduğunu bilerek,  Kendini kontrol etme ve ferâgat içinde mutlak doğruyu arayarak vakıf içinde kültür haline getirir. 

Dayanışma

TÜZDEV, dayanışmanın ve yardımlaşmanın timsalidir. Bağışçılarıyla ortak değerlerde birleşir ve birlikte hareket eder. Tüm hizmetlerini toplumun gücüyle destekler. TÜZDEV mensupları ülkesinden aldığı kültür, gelenek ve birikimleriyle hizmetlerini üretirken, alçakgönüllü ve kibirsiz çalışanlarıyla kendi arasında dayanışmaya önem verir.

TÜZDEV “Dayanışma” değerini bağlılık, takım ruhu, güven, işbirliği, yardımlaşma ve paylaşım olarak tanımlar ve vakıf içinde kültür haline getirir.

Güven

TÜZDEV, Temel İlkeleri ve Kurumsal Değerlerini hayata geçirerek güven sağlar. İnsan onurunun korunmasını her türlü değerin üstünde tutar ve bunu teminat altına alır. Vakıf mensupları arasındaki ilişkiler güvene dayanır.

TÜZDEV “Güven” değerini;

Söz, iş ve davranışlarında güvenilir tavır sergileyerek,  Başarının ve itibarın dayanağı haline getirerek,  İlişkilerde güven ve sürekliliğe önem vererek,  Kaynak ve kapasitesi dahilinde hizmet üreterek,  Tutarlılık sergileyerek,  Üstün yeteneklerle ilgili sorunların çözümünde bir araç olarak kullanarak vakıf içinde kültür haline getirir.   Vakıfçılık Şerefi

Vakıfçılık halkın sağduyusunu, vicdanını, hoşgörüsünü, şefkatini ve iyilikseverliğini insanlığa hizmete dönüştürmekten şeref duymaktır. TÜZDEV mensupları ve gönüllüleri, vakfın temel ilkelerini ve kurumsal değerlerini samimi olarak benimseyen, içselleştiren, tutum, davranış ve hizmetlerine yansıtan, fedakârca hizmet üreten "Kâşiflerdir". TÜZDEV “Vakıfçılık Şerefi” değerini; Kurumsal değerleri kullanarak,  İrade ve akılla hareket ederek,  Coşku, tutku ve bağlılıkla hizmet üreterek,  Çağdaşlığı, yenilikçiliği ve farklılığı benimseyerek,  “Vakıfçılık Şerefini" yüceltecek davranışlar sergileyerek vakıf içinde kültür haline getirir.

Bilal Özdemir

TÜZDEV Bursa Şube Başkanı

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Yükleniyor..
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.