SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayyı’z zaman

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2024 10:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 10:27

Seyahat ya da gezinti.

Yaşadığımız ülkemizin coğrafi özellikleri yanı sıra, içinde barındırdığı değişik milletlere ait medeniyet ve uygarlık kalıntıları ile göz kamaştırmaktadır.

Her millet yaşamını idame ettirdiği Anadolu coğrafyasına, inandığı doğru ya da yanlış inançlarının ve kültür, sanat, edebiyat, mimari, savaş sanatlarının izlerini kalıcı olmak üzere bırakmışlardır.

Uygarlık ve medeniyetlerin kavşağında olması hesabıyla, sürekli ele geçirilme ve egemenlik kurma odağında olan bu coğrafya stratejik konumunu hep muhafaza etmiştir.

Kimler idame-i hayat etmemiştir ki bu münbit ve stratejik coğrafyada; M.Ö. ve M.S çok değişik milletler gelip gitmiş, hükümdarlık, saltanatlık, diktatörlük kurmuş, kimileri adaletle, kimileri istibtadla, kimileri Konjonktüre göre bu nadide topraklarda hüküm ferman etmişlerdir.

Hititler, Urartular, Asurlular, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar v.d

Bu coğrafyada yaşamak için hem zihnen, hem bedenen, hem aklen, hem maddeten hem de manen çok güçlü ve teyakkuz halinde olmak zorundasınız.

Zira burada yaşanacak ciddi bir hareketlenme domino etkisini yaratarak bütün bir yeryüzünü etkilemeye müsaittir.

Öyle ise bu coğrafyanın eşsizliğini teneffüs etme bahtiyarlığına sahip olan hem milletimiz hem de yöneticilerimiz, her daim her şeye hazırlıklı olmak zorundadır.

Madem bu coğrafyanın en stratejik toprağında yaşıyoruz, millet olarak birlik ve beraberlik içinde kişisel beklentilerimizi öteleyerek, ülkemizin, milletimizin daha güçlü, müreffeh, her konuda ilerlemeyi temel hedef edinmiş şekilde kenetlenerek kararlı ve azimli olarak yürümemiz gerekmez mi?

Kendi iç ihtilaflarımızla boğuşarak pusuda bekleyenlerin iştahlarını kabartmak bize faydadan çok zarar vereceğini asla unutmamalıyız.

Birbirimizin farklılıklarımızı yadsımayarak, farklı düşünme, farklı sosyal/ siyasal bakışlarımızın faydalı olan yönlerimizi ülkemiz ve milletimiz lehine kullanırsak; kazanır mıyız yoksa kayıp mı ederiz?

Meselelere farklı perspektiflerden bakmamız hata yapma riskimizi azaltır kanısındayım.

İletişim kanallarımızı hiçbir önyargıya kapı aralamaksızın açarsak, meselelerimizin çözüm yollarını aşmada asla zorlanmayız.

Milli Eğitim Bakanlığının önderliğinde gerçekleştirdiğimiz Evliya Çelebi öğrenci değişim projesi kapsamında Şehzadeler şehri olan Amasya’dayız.

Ülkemizin her karış toprağında adeta tarih yeniden ayaklanmış bizimle canlı bir organizma gibi konuşmakta, mazinin anlamlı tünellerinde itina ile gezdirmekte ve bize taşınması yürek, bilgi ve irfan isteyen bir misyon yüklemektedir.

Bu ülkenin hamurunda, mayasında emeği geçen, alim, arif, mütefekkir, ümera, asakir, derviş meşreb her insanımıza sonsuz teşekkür ve minnettarız.

Amasya’mız ve içindeki güzel insanlarımıza, bize mihmandarlık yapan Şehit Ahmet Özsoy Anadolu imam Hatip lisesi yönetici ve öğretmenlerimize, gözümüzün aydınlığı olan öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Yükleniyor..
    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.