SON DAKİKA
Hava Durumu

Ne demek istedi?

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2024 11:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 11:01

ENAG (Enflasyon Araştırma Grubu) haziran ayına ilişkin enflasyon araştırmasını yayınladı. Buna göre enflasyon haziranda yüzde 4,27 oldu. Yıllık enflasyonsa yüzde 113,08. Altı aylık enflasyon da yüzde 41,16 oldu.

TÜİK’e göre ise haziran enflasyonu 1.64. Yıllık TÜİK’e göre altı aylık enflasyon ise yüzde 24.73 olarak gerçekleşti.

Bakın 6 aylık enflasyon rakamlarını protesto etmek için TÜİK önünde açıklama yaptı DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu…

“TÜİK ülkemizde en önemli ücret belirleyen konumunda. Asgari ücret ve tüm ücretler TÜİK’in bu baskılanmış rakamlarıyla bile önemli ölçüde erimiştir. 2024’ün ilk altı ayında milyonların ekmeği küçülmüş, alım gücü hızla gerilemiştir. TÜİK’e göre haziran enflasyona 1.64. Yıllık TÜİK’e göre altı aylık enflasyon ise yüzde 24.73 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz ay yani haziran ayında fiyatların sadece 1.64 arttığını iddia ediyor TÜİK. Ancak biz biliyoruz ki bu rakamlar halkın hissettiği enflasyonu yansıtmaktan çok uzak. 2024’ün ilk altı ayında milyonların ekmeği küçülmüş, alım gücü hızla gerilemiştir. 2008 yılında yapılan düzenlemeyle emekli aylıkları sistematik bir biçimde düşmüş, ondan sonra da hükümet Hazineden tamamlanma adı altında ucube bir sistem icat etmişti. Buradan bir kez daha iktidara sesleniyoruz. Bu yüksek enflasyona yol açan maliye politikalarınızdan vazgeçin. Ürettiğimiz değerin rahatça paylaşıldığı bir ekonomi politikası mümkün. Hepimiz çalışıyoruz ve hepimiz üretiyoruz. Hepimizin çalışarak ürettiği toplam değer 85 milyon insanı, insanca yaşatmaya yeter de artar bile. Yeter ki zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu politika değişsin."

Ne demek istedi Başkan Çerkezoğlu?

Böyle bir politika ile mi karşı karşıyayız?

Bu arada her şeye arka arkaya zam gelmeye devam ediyor.

Elektrikti, benzin, mazottu derken, içki, sigara ve devam zamlara.

Eeee…

Birileri ekmeğe zam yapıldığında esti, yağdı, kükredi.

Şimdi nerede o insanlar?

Ne demişti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey?

Keşke enflasyon olmasaydı, ekmek fiyatları aynı kalsaydı.”

Devam etmişti açıklamasına…

“Fiyatı artırmamak için bugüne kadar direndik. Girdi maliyetlerindeki artış yüzde 100’ün üzerinde. Undaki artış, yine işçilik ve diğer girdilere gelen zamlarla birlikte yüzde 100’ün üzerinde bir artış olmasına rağmen biz 400 gram ekmeği kilogramı 31 lira civarında tuttuk. Piyasada satılan ekmeklerin kilogramı 50 lira civarındayken yapılan fiyat düzenlemesi yüzde 67’dir. Yani biz yüzde 33 civarında Bursalıların lehine aşağıda tuttuk. Bu artış da ekmeğin maliyetidir”

Eyy emekli…

Emeklemeye devam.

Bu arada Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkanı Özgür Özel…

O malum ceketini çıkardıysan eğer; git sen de TÜİK’in önünde milletvekillerin, il, ilçe başkanlarınla yat.

Muhalefet yapacak ve halkın yanında olacaksan eğer.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Yükleniyor..
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.