SON DAKİKA
Hava Durumu

Sordu ve yanıtladı…

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2024 10:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2024 10:41

“Kent Anayasası ve Ulaşım Master Planı Önceliğimiz Olmalı”

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, göreve geldikten sonraki süreçte yapılan çalışmaları ve hedeflerini basın toplantısı ile açıkladı.

Ve sordu İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Atilla Erdem.

“Bursa’da öncelik ne olmalı?”

Yanıtı hazırdı…

“Kent Anayasası ve Ulaşım Master Planı önceliğimiz olmalı”

Kesinlikle doğru.

Bursa’nın en büyük sorunu bu.

Konuşmamak; planlı ve projeli çalışmamak; “en iyi ben bilir, ben yaparım” demek.

Böyle olunca da her tarafı karmakarışık bir kent çıkıyor ortaya.

Tıpkı şu anki Bursa’nın olduğu gibi.

Doğa, yeşillik bitti, trafik sorun, çarpık, kaçak yapılaşma almış başını gidiyor.

Hani bir söz var ya…

“Neremiz doğru ki!”

Başkan Serdar Atilla Erdem; davet ettiğinde aynı sözleri söyledim.

“Ne olur üzerine gidin, durmayın. Birileri çalışmalarınızı engellemeye çalışsa da sizler doğruları söylemeye devam edin.”

Başkan’da; “Kayhan Abi bunun için toplantı yapıyoruz ve her şeyi anlatacağız.”

İşte o toplantıdan güzel bölümler…

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Atilla Erdem’in sözleri netti.

“Bursa’nın kentsel dönüşümden ulaşıma, içme suyundan sağlıklı bir kentin tesis edilmesine kadar, Odamızın ilgi ve uzmanlık alanına dahil her konuda söz söyleyecek ve çözümler üreterek ilgili makamlarla paylaşacağız. Yeri gelecek itiraz edeceğiz, yeri gelecek destek vereceğiz. Bilimin ışığında, Bursa halkının menfaatlerini önceleyerek doğru bildiğimizi söylemekten ve doğru olanın yanında durmaktan kaçınmayacağız. Bursa, mutlaka dirençli şehir, tarım, turizm, tarih ve sanayi ile büyüyen bir şehir vizyonu ile şekillenmelidir. Bunlardan birini önceleyip diğerlerini geri planda kesinlikle tutmamalıyız. Bu çerçevede Ulaşım Master Planı ve Kent Anayasası şehrimizin bu dinamikleri içinde eşit derecede öncelenerek ve bir an önce hazırlanmalıdır. İşte İMO Bursa Şubesi’nde komitelerimizle oluşan dev kadro, kent sorunlarını, meslek ve meslektaşlarımızın problemlerini bilmekte, hem meslek hem de meslektaşlarımızın ve de kentimizin sorunlarına bu vizyoner yaklaşımla çözüm önerileri üretmek adına bir araya gelmiştir. En kısa zamanda komitelerimiz çalışmalarını tamamlayacak ve İMO Bursa olarak görüş ve çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşacağız. ‘’Bursa Kent Anayasası’’ olarak düzenlenecek 1/100.000 Çevre Düzeni Planı çerçevesinde bu kentin sakinleri ve sahipleri olarak bizler Bursa adına şu sorulara cevap aramalıyız.”

Okuyun dostlar. Bursalıyım diyen ve bu güzel şehirde yaşayan herkesin okuması ve bu sözleri ezberlemesi, siyasetçilere sorması gerek.

Devam etti Başkan Erdem…

“Planlı ama doğal kaynakları kontrolsüz bir şekilde tükenen, üreten ama doğa ve tarım alanları yok olan, istihdam sağlayan ama ulaşım problemleri bitmeyen tamamı ile bir sanayi şehri mi? Koruma Kullanma dengesini gözeten sahip olduğu potansiyelleri, geleceği ve dünyanın gelişimini de düşünerek öncelik sırasına göre değerlendirip sonradan pişman olmayacak tercihler yapan bir şehir mi olacaktır?”

Karar sizin dostlar.

Nasıl bir Bursa istiyorsunuz? Kendiniz, ananız, babanız, eşiniz, çocuklarınız, torunlarınız için nasıl bir Bursa?

Başkanın yönelttiği sorulara verin cevabınızı.

Bu soruların ardından devam etti Başkan…

“Bu sebeple ben yaptım oldular la Bursa’mıza dışarıdan yapılacak her türlü müdahaleye sessiz kalmayacak, bununla gereken mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ve tekrar diyoruz ki ‘Bursa şeffaf bir şekilde Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde ilgili tüm ilçe belediyelerinin, devlet kurumlarının içinde olduğu üniversitelerimizin, meslek odalarının aynı masada toplanıp ortak akılla Bursa vizyonunun belirleneceği Kent Anayasamız acilen hazırlanmalı ve ben yaptım oldulara asla müsaade edilmemelidir.”

Ve Başkan Erdem Bursa’da yoğun çalışma içine girecek as kadroyu açıkladı…

Kentsel Dönüşüm ve Protokoller Komisyonu Başkanı - Mehmet Albayrak, Teknik Komisyon Başkanı - Prof. Dr. Adem Doğangün, Kıyı Deniz ve Su Komisyonu Başkanı - Prof. Dr. Egemen Aras, Eğitim ve Seminerler Komisyonu Başkanı - Prof. Dr. Mustafa Özgür Yaylı, Ulaşım Komisyonu Başkanı - Doç. Dr. Bahadır Yılmaz, İş ve İstihdam Komisyonu Başkanı - Ayşe Asena Dişbudak, Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı - Elif Kibar Topçu, Serbest Çalışanlar Komisyonu Başkanı - Ünsal Eser, OSB ve Sanayi Bölgeleri Komisyonu Başkanı - Serhat Şengül, Tarihi Eserleri Araştırma Ve Koruma Komisyonu Başkanı -Volkan Kutupoğlu, İş Sağlığı Ve Güvenliği Komisyonu Başkanı - Pınar Pelin Koçak, Kamu Çalışanları Komisyonu Başkanı - Mustafa Gördeli, Kadın İnşaat Mühendisleri Komisyonu Başkanı - Yasemin Işık Uysal, Yapı Denetim Komisyonu Başkanı- Serdal Aktaş, Gençlik Komisyonu Başkanı - Alperen Doğan, Sosyal Komisyonu Başkanı - Fırat Güzel, Spor Komisyonu Başkanı - Yükseler Göktaş, Basın Yayın Komisyonu Başkanı - Hürkan Çelebi.

Ne dedi konuşmasında İMO Başkanı Serdar Atilla Erdem?

“İMO Bursa Şubesi’nde komitelerimizle oluşan dev kadro en kısa zamanda komitelerimiz çalışmalarını tamamlayacak ve İMO Bursa olarak görüş ve çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşacağız.”

Harbiden artık yeter.

En iyi ben bilir, ben yaparım diyenler yüzünden Bursa yaşanabilir şehir olmaktan çıktı.

Plansız sanayileşme ile Bursa yok edildi.

Doğamız, yeşilimiz, ağacımız katledildi.

Trafik Arapsaçına döndü.

Bugün bir deprem olacak diye hepimiz evlerimizde korkarak yaşıyoruz.

Bu çarpık, bozuk ve çürük yapılaşmaya, yaşantıya dur denmeli.

Bunu kim mi yapacak?

İnanıyorum ki; İMO Başkanı Serdar Atilla Erdem Başkanlığındaki yönetim ve komite bunu başaracaktır.

Çünkü onların beklentileri yok.

Onların amacı net…

Görevlerini en iyi yapmak ve daha iyi yaşanabilir bir Bursa’nın oluşumuna katkı sağlamak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Yükleniyor..
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.