Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesi arasında yer alıyor Bursa Uludağ Üniversitesi(BUÜ)
Bu listede üst sıralara çıkabilmek için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.
Bunlardan biri her ay yayın, proje ve patent sayıları baz alınarak yapılacak ölçümlemelerde en başarılı olan akademisyenlere gerçekleştirilen toplantı ile adlarına özel hazırlanmış başarı belgeleri takdim ediliyor.
İlk program önceki gün gerçekleşti.
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz öğretim üyelerine üniversiteye sağladıkları katkılardan dolayı belgeleri takdim etti.
Netti konuşması Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ın…
“Araştırma üniversitesi sıralamasında psikolojik eşiği aşarak bir üst basamağa geçtik; ama yeterli değil. BUÜ olarak bizim ölçeğimizdeki üniversitelerin üzerinde olmamız gerektiği kanaatindeyim. Bunu yapabilecek kapasitemiz var. Ar-Ge Koordinatörlüğümüz büyük gayret içerisinde. Ana hatlarıyla bir araştırma üniversitesinin araştırmaya dönük Ar-Ge Koordinatörlüğünü ve onun altına doğru yayılan kurumsal organizasyonu şekillendirdik. Şimdi potansiyelimizi aktive etmemiz gerekiyor. Bunun için de sizin çabalarınız çok kıymetli. Bilimsel gücümüzü ve sizlerin deneyiminizi en iyi şekilde ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu bağlamda emek veren, çaba gösteren tüm akademisyenlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Başarılı akademisyen sayımızın her ay daha fazla sayıda olmasını temenni ediyorum.”
Güzel sözler bunlar ve nedir önemli ve anlamlı cümleler?
“Araştırma üniversitesi sıralamasında psikolojik eşiği aşarak bir üst basamağa geçtik; ama yeterli değil. BUÜ olarak bizim ölçeğimizdeki üniversitelerin üzerinde olmamız gerektiği kanaatindeyim. Bunu yapabilecek kapasitemiz var.”
Kesinlikle katılıyorum. Kanaatinizi aşın ve kesinlikle çok daha yukarılarda olmamız gerek deyin Ferudun Bey.
Çünkü burası Bursa ve Türkiye’nin dördüncü büyük şehri.
Önce kendimiz soralım…
Üniversitemiz niye ilk dörtte yokuz?
Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Esra Karaca’daydı söz…
“Bu çalışmamız, araştırma üniversitesi sıralamasında önlerde olan üniversitelerin de yapmış olduğu uygulamalardan bir tanesi. Her ayın başarılı akademisyenleri diye nitelendirdiğimiz çalışmamızda; Q1 yayını çıkmış ya da ay içerisinde bir patenti tescillenmiş hocalarımızı takip ediyoruz. Ayrıca BAP haricinde dış kaynaklı projesi desteklenmiş ve bütçesi yatırılmış olan projelerin yürütücülerini de baz alıyoruz. Bu ay çalışmalarından ötürü 21 hocamıza davet gönderdik. Umarım bu sayı giderek artar”
Niye Bursa Uludağ Üniversitesi ismi üzerinde Bursa.
Ne dedik başlığımızda?
Niye ilk dörtte yokuz?
Önce kendimiz yanıtını arayalım.
Kendimizi, geçmişimizi sorgulayalım.
Şu sözü çok severim…
Her başarılı insanın plan ve projesi, her başarısız insanın da mazereti vardır.
Bursa hiçbir alanda mazeret üretmemeli.