SON DAKİKA
Hava Durumu

Unutulmamalı.

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2024 11:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 11:14

Büyüklük taslamamak, şımarmamak birinci göreviniz olmalı ve hiç unutmamalısınız.

Unutmayın ki…

Dün neydiniz? Bugün ne oldunuz? Yarın ne olacaksınız?

Unutmayın ki…

AKP nasıl kaybetti 31 Mart seçimlerini?

Ders alıp; unutmayın, unutturmayın.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nihat Yeşiltaş sade yurttaş.

Öyle şımaracağını ya da partililerini, yurttaşa tepeden baktıracağına olanak vermiyorum.

Ancak hani bir söz var ya…

İnsanoğlu çiğ süt emmiş.

Unutulmamalı yaşananlar.

Unutturmamalı yaşatılanlar.

Bir açıklaması vardı Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın.

“Bursa'da kazandığımız zaferi, ilk genel seçimlerde Türkiye'ye taşıyacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütü olarak 31 Mart yerel seçimlerinde tarih yazdık. Tam 47 yıl önce kazandığımız ve 12 Eylül darbesiyle elimizden alınan Bursa’yı tekrar Mustafa Bozbey’le kazandık. 37 yıllık Osmangazi Belediyesi’nin tarihinde ilk kez Erkan Aydın’la kazandık. 47 yıl sonra Mustafakemalpaşa’yı Şükrü Erdem’le, 20 yıl sonra Harmancık’ı Haşim Ali Arıkan’la alıp, Nilüfer’de Şadi Özdemir’le, Gemlik’te Şükrü Deviren’le, Mudanya’da Deniz Dalgıç’la altı oklu şanlı bayrağı dalgalandırmaya devam ettik. Tarihte ilk kez, Bursa’daki sağ siyasetin hegemonyası, böylesine büyük bir yenilgiye uğradı.”

Kesinlikle haklı.

Tarihler ortada.

Bursa’da Cumhuriyet Halk Partililer Başkan Nihat Yeşiltaş’la tarih yazdı.

Birileri geçici bunların oyları dese de, birileri emanet oy dese de; işte o emanet oylar geri döndü ve Cumhuriyet Halk Partililer hiçbir sağ partiyle ortak olmadan beklediğini aldı.

Devam etti konuşmasına Başkan Yeşiltaş…

“Bizler, birlik ve beraberlik içinde, inanmış bir şekilde seçime girip, büyük bir zafer kazanmışken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi başarısını gölgelemek isteyenler, seçimlerdeki yenilgisini, katılım oranının azalmasına bağlamış ve sandığa gitmeyen herkesin AKP’li olduğunu ima ederek izahı güç bir yaklaşım içerisine girmiştir. Ayrıca yaşadıkları ağır mağlubiyeti, emekli yurttaşlarımıza yıkarak, seçim sonuçlarını, toplumun bir kesiminin geçici bir tepkisi olarak yorumlamışlardır. Oysa Cumhuriyet Halk Partisi, katılım oranı azalmasına rağmen, oy sayısını artırmış ve Türkiye genelinde, daha önce AKP’ye oy veren 1.5 milyondan fazla seçmenin oyunu almıştır. Değişimi yaratan dinamik ise sadece emekliler değil, yoksul bırakılmış halkımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi, sadece 10 bin liraya mahkum edilen emeklilerin değil, işçi kentlerinin de oylarını almıştır. Uzun süredir kazanılamayan; Soma, Ermenek, Savaştepe ve Kırkağaç gibi maden bölgelerinde kazanılan belediyeler bunu açıkça ortaya koymaktadır”

Unutmayın

Cumhuriyet Halk Partililer. Sizler ağababaların, zenginlerin, yatı, katı, sarayları olanların değil; işçinin, emekçinin, emeklinin yanında olun.

Cumhuriyet Halk Partiliyim diyenler…

Sizler lüks salonların balkonlarında viski içip sol yumruğunu gösteriş olsun, yanındakilere hava atmak için kaldırıp; siyaset yapan değil; yurttaşların evinde, yanında olan olun.

Aksıra, tıksıra yiyenlerin değil; sofrasında eti zor bulanların yanında olun. Yediklerini, içtiklerini herkese anlatan; GSM’lerinden paylaşıp gösteri yapanlardan olmayın.

Ve unutmayın…

Cumhuriyet Halk Partiliyim diyen herkes…

Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmadan “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” VE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE” diyen herkese bu kapı açık olsun.

Ukalalık olarak görmeyin.

Biz çabuk unutan insanlarız.

Unutmayın…

Yıllarca yapılan hatalar sonucu neredeydiniz? Bugün kimlerin yanlışları sonucu ve sizler nerede doğrular yaptığınızı unutmadan neredesiniz? Ve önümüzdeki yıllarda neler doğru yapılırsa Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olabilir?

İşte bunun için ve unutulmaması amacıyla attım başlığımı.

Ve partinizin ikinci kelimesini hiç ama hiç unutmayın.

Neydi o?

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Yükleniyor..
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.