Yıldırım Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce "Uluslararası Sıfır Atık Günü" kapsamında çocuk etkinliği düzenlendi.
Ne yapıldı etkinlikte?
"Moda ve Tekstilde Sıfır Atığa Doğru" isimli programda, el sanatları ve çocuklara yönelik atölye çalışmaları, ayrıca tekstil ürünlerinden hazırlanan sergi de katılımcıların beğenisine sunuldu.
Güzeldi Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın sözleri…
“Yıldırım Belediyesi olarak geçmişi, bugünü ve geleceği ihya etmeye gayret ediyoruz. En değerli yatırımın nesillere sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir bir gelecek bırakmak olduğunu da çok iyi biliyoruz. Sıfır atık hareketi, sadece bir çevre duyarlılığı çalışması değil, insanlığın geleceği adına bir sorumluluktur. Bize emanet edilen tabiatı, gelecek nesillere layıkıyla devredebilmek boynumuzun borcudur. Sıfır atık çalışmaları kapsamında şehrimize ve ülkemize örnek olacak projeler geliştirdik. Türkiye’nin ilk plastiksiz kütüphanesi olan Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanemizde 850 bin plastik kullanımının önüne geçtik. Eğitim kurumlarımızda ‘Geri Dönüştürülebilir Ambalajını Çöpe Değil, Potaya At’ sloganıyla Plastiksiz Okul Projesi başlattık. Bu proje ile de öğrencilerimizde farkındalık oluşturarak plastik kullanımını azaltmayı hedefliyoruz. Çocukların çevre konusunda ön planda olduğu ve büyüklerine örnek olacakları çevre müfettişleri projesi ile çevre duyarlılığı konusunda farkındalığın artırıldığı çocuk dostu bir Yıldırım için çalışıyoruz. ‘Geri Dönüştürülebilir Atıklarınız Paraya Dönüşüyor’ sloganıyla hizmete aldığımız ‘Paratık Yıldırım’ ile hemşerilerimizin topladığı atıklar paraya dönüşüyor. Böylece hem hemşerilerimiz hem de doğa kazanıyor. Kentimize kazandırdığımız Kompost Üretim Tesisi ile pazar atıklarını komposta dönüştürerek doğal süreçler sayesinde hiçbir masraf yapmadan elde edilen organik gübreyi toprağa geri kazandırıyoruz. Fabrika, kamu hastanesi ve lokantalardan toplanılan gıda atıklarını mamaya dönüştürerek kent genelinde hem gıda israfını önlüyor hem de başta hayvan barınağımız olmak üzere kurumlara veriyoruz. Toplama Ayırma Tesisi, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, Mobil Atık Getirme Araçları ile ilçemizde toplanan geri dönüşüm atıklarını kaynağında ayırarak lisanslı geri kazanım firmalarına iletiyoruz. Belediye olarak biz ne yaparsak yapalım hemşerilerimizin desteği ve gayreti olmadan yaptığımız her iş yarım kalacaktır. Her şey çocuklarımıza daha sağlıklı, güvenli ve mutlu bir gelecek bırakmak için.”
Harbiden çok önemli ve özel konuşmuş Başkan Yılmaz.
Yapılanlar çok güzel.
Yapılan çalışmalar, eyleme geçirilen işler Yıldırım’da değil; Bursa da, hatta Türkiye’de konuşulur.
Başkan da bu güzel hizmetleri anlatarak diğer belediye başkanlarına da örnek olmuş.
Ve…
En önemli sözü de şu olmuş Başkan Oktay Yılmaz’ın…
“Bize emanet edilen tabiatı, gelecek nesillere layıkıyla devredebilmek boynumuzun borcudur.”
Yetkiliyim deyip hava atan, kendilerine protokol denen diyenlere duyurulur.
Bu söz sizlere yetkililer…
Emanet edilen tabiatı, gelecek nesillere layıkıyla devredebilecek misiniz? Yoksa doğanın yeşili yerine, paranın yeşiline mi esir olacaksınız?