SON DAKİKA
Hava Durumu

Yerüstü hazinelerimiz

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2021 13:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2021 13:01
Yerüstü hazinelerimiz

Gelişmiş ülkeler, beşeri sermayelerini en iyi kullanan ülkelerdir. Bu ülkeler, zekâ ve yetenekleri değerlendirirken eğitimlerini de bu temel üzerine inşa etmektedirler. Zekâ ve yetenek tabii ki önemli olmakla birlikte, onların uzmanlar elinde en uygun eğitime tâbî olmaları da olmazsa olmaz şarttır. Hakkıyla değerlendirilmeyen zekâ ve yetenekler ise, ya yok olmakta veya kendine yanlış yollar bularak, toplumun başına bela olabilecek tipler üretmektedir.

Elbette her insan doğuştan farklıdır ve bu farklılıklar bilinmeden, yani her bir çocuk özel olarak değerlendirilmeden eğitimde başarılı olunamaz. Bunun için de, çocuğun bütün yönleriyle keşfedilmesi gereklidir. TÜZDEV olarak “Yerüstü Hazinelerimiz” dediğimiz çocuklarımızı önce keşfedip, sonra geliştirmek çabası içindeyiz. Onların öncelikle kendi ülkelerine, daha sonra da insanlığa büyük faydalar sağlayacak birer “BİLGE İNSAN” olmaları en büyük gayemizdir.

Çocuklarımızın psikolojik alt yapıları bu hedefe oldukça uymakta, adalet, dürüstlük vs. gibi kavramlar fıtraten bütün çocuklarda bulunmaktadır. Bu yüzden bu çocukların önemli bir kısmının, vakfımız bünyesinde geleceği şekillendirecek insanlar olarak yetişmelerine özen gösterilmektedir.

Üstün zekâlı ve yetenekli çocukların gerektiğince eğitilmeleri, toplumlara iki türlü fayda sağlayacaktır: Birincisi, bu çocuklar kendilerine uygun eğitim aldıkları takdirde, toplumların ufkunu açacak lider tipler onların arasından çıkacaktır. İkinci fayda ise, onların ihmalleri sonucu olumsuz ve yanlış insan tiplerinin ortaya çıkması ihtimali de yok edilmektedir. Bu iki sebeple, toplum yöneticileri bu üstün insan sermayemize karşı büyük sorumluluk sahibidir ve vebal altındadırlar.

Ülkemize ve pırıl pırıl zekâya sahip çocuklarımıza sevdalı olduğumuz ve bu güzel milleti gelecekte çok daha güçlü olarak görmek arzumuzdan dolayı, TÜZDEV gönüllüleri olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmamaktayız. Bu çaba bugünden karşılığını göstermekte, bu yönde büyük bir kitlenin ortaya çıkmasına vesile olmaktadır. Bu durum oldukça muhteşem bir gelişmedir ve bizi daha büyük işler konusunda heyecanlandırmaktadır. Bize güvenen, destek veren ve bizimle birlikte bu çaba içinde olan bütün gönüllülerimize teşekkürler.

Kaynak : Yerüstü Hazinelerimiz (Üstün Zekâlı / Yetenekli ve Deha Çaplı Çocukların Hikayesi)
Yazar: Dr. Kemal TEKDEN

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Yükleniyor..
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.