SON DAKİKA
Hava Durumu

Abonelik sözleşmesi (2)

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2023 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 08:29

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından, yayınlanan 'Abonelik sözleşmesinin tanımı ve kullanım alanları’ ile ilgili yapılan açıklamayı bugün de sizlere aktarmaya devam edelim.

Tüketici, taahhütlü abonelik sözleşmesini süresinden önce feshetmesi durumunda herhangi bir bedel ödemek zorunda kalır mı?

Tüketicinin taahhütlü aboneliğini süresinden önce sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcı firma tüketiciden yalnızca tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar sağlamış olduğu indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamını talep edebilir.

Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.

Alınan bu bedel genellikle ‘cayma bedeli’ olarak ifade edilir.

Taahhütlü abonelik sözleşmesini süresinden önce fesheden tüketicilerden alınan cayma bedeli nasıl hesaplanmaktadır?

Tüketicinin bir mobil haberleşme hizmetini, 24 aylık taahhüt karşılığında 100 TL indirimle aylık 150 TL tutarındaki bir tarife kapsamında aldığını varsayalım:

Tüketicinin taahhütlü aboneliğini 3. ayda feshetmesi durumunda ödeyeceği bedel, (3X100 TL) 300 TL olan tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar sağlanan indirim tutarı kadar olacaktır.

Ancak, taahhüdünün 21. ayda sonlandırıldığı bir durumda; tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar sağlanan indirim tutarı olan (21X100 TL) 2100 TL henüz tahakkuk etmemiş son 3 aylık fatura bedelinden yüksek olacağından, tüketiciden onun lehine olan son 3 aylık fatura bedeli; yani (3X150 TL) 450 TL tüketiciden talep edilebilecektir.

Tüketicinin taahhütlü aboneliğini herhangi bir bedel ödemeden süresinden önce feshetmesi mümkün müdür?

Taahhütlü aboneliklerde herhangi bir bedel ödemeden sözleşmenin süresinden önce feshi tek bir durumda mümkündür. Tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkânsız olması halinde, tüketici herhangi bir bedel ödemeden taahhütlü aboneliğini sonlandırabilir.

Taahhüt süresi bitiminde yüksek gelen faturaların sebebi nedir?

Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliğinin 17 nci maddesinde, satıcı veya sağlayıcılara en az bir fatura dönemi öncesinden taahhütlü aboneliğin sona ereceği konusunda tüketicileri bilgilendirme zorunluluğu getirilmiştir. Bu sayede, tüketicilerin aboneliklerine devam etmeleri halinde kendilerine uygun tarife veya paket seçebilmeleri ya da herhangi bir mağduriyet yaşamadan abonelik sözleşmesini feshetmeleri mümkün olmaktadır.

Ayrıca, aynı Yönetmeliğe göre, taahhütlü aboneliklerde kalan taahhüt süresine ilişkin bilgi ile taahhüt kapsamında tüketiciye sunulan bir mal varsa bunun taksit tutarının ödeme bildiriminde (fatura) yer alması gerekmektedir.

Ancak, satıcı veya sağlayıcının bu yükümlülükleri yerine getirmediği ya da tüketicinin taahhüt süresinin sona ereceği konusunda bilgilendirilmiş olmasına rağmen taahhütle ilgili olarak sözleşmenin feshi ya da taahhüdün sürdürülmesi yönünde herhangi bir karar almadığı durumlarda, sözleşme konusu mal veya hizmet taahhüt süresi bitiminden itibaren taahhütsüz aylık fiyat üzerinden ücretlendirildiğinden yüksek faturalarla karşılaşılabilmektedir.

Sözle değil, sözleşme ile işinizi mutlaka garanti altına alınız.

‘Bilinçli tüketici, sağlıklı ekonominin temelidir.’

Soru ve sorunlarınız için 'Alo 175 Tüketici Hattı'ndan bilgi edinebilirsiniz…

(Devam edecek)

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Yükleniyor..
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.