SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'den sağlığa giden yol

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2023 12:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2023 12:05

Yüce Allah’ın verdiği en büyük nimetlerden biri sağlık.

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.), “Beş şey gelmeden önce, beş şeyin kıymetini biliniz” diye buyuruyor:

1- Ölüm gelmeden önce hayatınızın kıymetini!
2- Hastalık gelmeden önce sıhhatinizin kıymetini!
3- Meşguliyet çatmadan boş vaktinizin kıymetini!
4- İhtiyarlık gelmeden önce gençliğinizin kıymetini!
5- Fakirlik gelmeden önce zenginliğinizin kıymetini biliniz!

Osmanlı İmparatorluğu'nun en uzun süre tahtta kalan padişah Kanuni Sultan Süleyman da; “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” diyerek bu konuya vurgu yapmıştır.

Birçok çalışmasıyla sadece Bursa değil ülke gündemine de oturan İnegöl Belediyesi, sağlık alanında da vatandaşların işini kolaylaştırmak için kolları sıvamıştı. Dünyayı abluka ve karantina altına kabus dolu pandemi döneminde başlatılan Bursa Şehir Hastanesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bursa Devlet Hastanesi’ne ücretsiz servis uygulaması aralıksız devam ediyor. Buna göre; pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Bursa Şehir Hastanesi ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, salı ve perşembe günleri de Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi ile Bursa Devlet Hastanesi’ne ücretsiz servis sağlanıyor.

Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri sabah 07.00’de Ziraat Bankası önünden hareket ederek çevre yolu üzerinden Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşan servis, sonrasında UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geçiyor. Dönüş ise 12.30’da aynı güzergah üzerinden gerçekleşiyor. Salı ve perşembe günleri ise sabah 08.00’da Ziraat Bankası önünden hareket eden araç, Şevket Yılmaz Hastanesi ve devamında şehir içinden Bursa Devlet Hastanesi ringi gerçekleştiriyor.

Ücretsiz hastane servislerinden faydalanmak için belirli kriterler aranıyor. Rahatsız vatandaşların “kronik hasta” veya “tedavisi süreklilik arz eden” özelliklerini taşıması gerekiyor. Hastane servisini kullanacak vatandaşlar bir gün önce İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi’ni arayarak isim ve iletişim bilgilerini kayıt yaptırmak zorunda. Kayıt olmayan kişiler hizmetten faydalanamıyor.

Uzun tedavi saatlerinin ayarlaması da servis saatlerine göre yapılmalı. Ziraat Bankası önünden sabah 07.00’de hareket eden araç en geç saat 08.00’de Uludağ Üniversitesi’nde olacağı için bu saatlere uymak gerekiyor. Ayrıca dönüş saatinin 12.30’u geçmeyecek şekilde ayarlanması da önem taşıyor. Ücretsiz servisten hasta ile birlikte yanında bir refakatçi faydalanabiliyor.

İnegöl Belediyesi’ni başta Başkan Alper Taban olmak üzere kutlamak gerekiyor. Direkt olarak vatandaşa dokunan bu hizmette, İnegöllüler sadece sağlıkta değil hastalıkta da yalnız bırakılmadıklarını hissediyor. Bu uygulamanın diğer ilçelere de örnek olması gerektiğini düşünüyorum.

Sağlıkla kalın…!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Yükleniyor..
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.