SON DAKİKA
Hava Durumu

Kendin olmak mümkün mü?

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2024 09:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 09:07

Kişinin kendisini bilmesi ve bulması müthiş bir yolculuk.

Bir bankta oturuyor ve dalıyor gözlerim... Parka çocuğunu getirmiş aileye, ailesinden uzak bir kenarda oynayan çocuğa, işte tüm insan ilişkilerine uzun uzun bakıyor ve kendimce birşeyler fısıldayamaya başlıyorum. Gerçekten herkes halinden memnun mu? Ve gerçekten herkes kendi benliğinin farkında mı? Ve kendini gerçekleştirmek mümkün mü? Acaba anne çocuğunu parka kurtuluş yeri olduğun için mi getirdi, yoksa çocuğu ile vakit geçirmeye mi? Belki de hem çocuğun hem anne/babanın kendisine zaman ayıracağı tek yerdi park. Çocuk kurallardan, baskılardan, anne babanın zorla kaşıkla yemek yedirmesinden kurtulup kendi isteğine göre oyun oynayacağı yerdi park. Kendi olacağı, kendi özgürlüğünü yaşayacağı yerdi.

İşte insan doğumdan ölümüne kadar kendi arayışı içerisinde geçiyor ömrü. Kendini bulmak mümkün mü? Kendini bulmak, "cesaret ve kendine göstermiş olduğun saygı ve değerdir". Madem bir yaşam içerisindeyiz o zaman özgür olmak ve yaşamın hakkını vermek zorundayız. Cesaret edemediğimiz benliklerin farkında olup dışa vermek zorundayız.

Doğduğumuz ilk andan beri temel gayemiz var olduğumuz yaşamı sürdürmekle başlıyor. Bize vaad edilen haklar, sorunlar ve kurallarla. Nesilden nesile aktarılan kendini bilmezlikle birey bir yerde sert duvara çarpıyor. Artık başkası değil kendisi olması için birey kendine uyarı veriyor.. İşte bu da çoğu zaman bunalımlara ve depresyona yol açıyor. Çünkü insan içinde bulunduğu yaşamın neresinde yer aldığını, bu hayatın amacının ne olduğunu ve bu hayatta rolünün ne olduğunu bilmediği için bunun arayışı içerisine giriyor. Ve bu yolda edinilmiş alışkanlıklarla biraz zor oluyor. Kendini bilmek, hakikati bilmektir. Bir nevi hakikat arayışı kendi benliğini bulmasıdır. Bu arayış zahmetlidir. Çünkü sabır ve emek işidir.

Kendini bulma yolunda insan kendi olumlu olumsuz davranışlarını, kendisinin artılarını ve eksi yönlerini farkedip eksi yönlerini artıya, artı yönlerini daha arttırarak, kendi düşüncesini savunup bunu eyleme döken, yaptığı her işte önce kendisini mutlu edebilen, doğru ya da yanlış tercihlerini seçen ve bu yanlış tercihleri düzeltebilen, kendi kabiliyetlerinin ve yeteneklerinin farkına varması ile kişi kendini bu dünyada konumlandırabilir ve kendini inşaa edebilir. Kendini bilmek ve bulmak müthiş bir yolculuk.Kişinin kendisini bilip bu yolda arayışa geçmesiyle kişi kendisini bulur. İşte bu yolda kişinin kendisini bilmesi mümkün.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Yükleniyor..
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.